Ingatlaneladás, Ingatlanfelmérés, Ingatlanvásárlás

Ingatlanfelmérés előnyei

Az ingatlanvásárlás a legtöbb ember életében az egyik legnagyobb beruházás , életre szóló döntés. A megfelelő ingatlan kiválasztásakor műszaki, és egyéb, a mindennapi életet nagyban befolyásoló tényezőket kell figyelembe vennünk. 

A műszaki állapot mellett a következő nagyon fontos tényezőket is vizsgálom: 

Infrastrukrúra: Az ingatlan megközelíthetősége, napi munkábajárás, internet TV hálózat, közművek, közel lévő boltok iskolák, sportolási lehetőségek, gyógyszertár, orvos stb.

Por, zaj és egyéb szennyezések: Fontos szempontok, hiszen a mindennapi közérzetünkön kívül az egészségünkre is nagy hatással van.

Bővítési lehetőségek: A helyi építési szabályzatok és egyéb előírások vizsgálata arra vonatkozólag, hogy milyen lehetőségek vannak az esetleges bővítéssel/építkezéssel kapcsolatban.

Bűnügyi statisztikák:
Rendkívül fontos, hogy a közelmúltban milyen típusú és mennyi bűneset történt a környéken.

A ház benapozottsága:
Szintén fontos, hogy az adott helyen a helyi adottságok figyelembevételével (tájolás,dombok, fák, szomszédos épületek stb.) mennyi napfény jut az egyes helyiségekbe. A túl kevés napfény komor hangulatot, magasabb villanyszámlát és többlet fűtési költséget jelenthet. A túl sok napfény túlmelegedést, ami szintén lehet kellemetlen.

Környezet: 
Minden olyan tényező vizsgálata amely hatással lehet az ingatlanra és a mindennapi életre. Legyen az egy folyó, amelynek közel van a ártere, így az emelkedő talajvízszint károsodást okozhat, vagy maga az árvíz. Lehet hangos, füstös gyár.

Privátszféra: 
Vizsgálom a telekre való beláthatóságot.

Ez természetesen nem a teljes lista, minden megbízáskor a vizsgálalandó tényezőket az egyéni igényekhez és az ingatlan adottságaihoz igazítjuk. Az elemzésnél a hibákat/észrevételeket osztályzom hatásuk szerint, kérésre megoldásokat keresek, ezekre becsült költségvetést készítek.

Amennyiben az ingatlan ezek alapján kerül felmérésre, akkor teljes képet kapunk ami alapján könnyebb döntést hozni. 

A felmérés mellett szól, hogy a felfedezett hibák, és más értékcsökkentő tényezők tárgyalási alapot jelentenek.

Felújítási szakértők

Ingatlan felmérés szakértők

Ingatlan vásárlási tanácsadók